Cursus Mindful Zwanger gevolgd bij YVLO

27-11-2017

Op 25 november hebben Anneke en Els in het kader van onze ZwangerFit trainingen de cursus Mindful Zwanger gevolgd bij YVLO.

 

Mindfulness staat op dit moment sterk in de belangstelling en is ook wetenschappelijk onderbouwd. Er worden duidelijke effecten waargenomen op gebied van o.a. stressreductie en een verbeterd geheugen en concentratievermogen.

 

Mindfulness gaat over bewustzijn in het moment. Dat lijkt heel eenvoudig, maar bedenk hoe vaak je gedachten afdwalen en je iets op de automatische piloot doet. Zelfs zo’n prachtige ervaring, als zwanger zijn van je kind kan, onbewust, deels ongemerkt aan je voorbij gaan in de hectiek van het drukke dagelijks leven. Mindfulness leert je bewust aandacht te geven aan de mooie dingen in het leven, zoals je zwangerschap.

 

Daarnaast leert mindfulness je hoe je anders om kunt gaan met stressvolle situaties en onprettige omstandigheden (zoals pijn bij de bevalling). Tijdens je zwangerschap is dit uiteraard belangrijk, aangezien stress voor zowel moeder als kind in deze periode niet bevorderlijk is, maar ook wanneer je straks daadwerkelijk moeder bent en er een heleboel verandert in je leven. Je begint voorbereid aan deze zeer bijzondere en waardevolle periode.

 

Mindfulness is een onderdeel van onze ZwangerFit training, meer informatie kun je vinden op onze website.