Plus Praktijk

10-05-2019

Sinds geruime tijd zijn wij een Plus Praktijk. Wat houdt dat precies is? 

  • Een Plus Praktijk heeft een hoog klanttevredenheid cijfer
  • Een Plus Praktijk handelt doelmatig
  • Een Plus Praktijk neemt deel aan intercollegiale intervisie
  • Een Plus Praktijk heeft een meetbaar goede bedrijfsvoering qua veiligheid, hygiëne en beleid.

 

Het klanttevredenheidcijfer wordt gemeten door u, na het afsluiten van een behandeltraject, online een aantal vragen over onze praktijk te stellen.

 

Deze vragenlijst kunt u anoniem invullen maar u krijgt ook de mogelijkheid om persoonlijke feedback te geven. Deze feedback is alleen zichtbaar voor onze praktijk. De cijferwaardering die u geeft wordt anoniem gedeeld met onze benchmark. Ons totaalcijfer, dat voortvloeit uit alle vragenlijsten die door onze cliënten zijn ingevuld, is zichtbaar voor iedereen. Wij zijn trots op ons hoge klanttevredenheidscijfer.

 

Doelmatig handelen wordt gemeten doordat wij onze gegevens aanleveren aan de Landelijk Database voor Fysiotherapeuten. Deze gegevens worden anoniem aangeleverd. Er worden gegevens aangeleverd aangaande het aantal behandelingen per aandoening, het behaalde resultaat en de duur van de behandeling.

 

Een ander middel dat wordt ingezet om de kwaliteit van ons handelen te waarborgen, is het volgen van intervisie. Intervisie is een verplicht onderdeel voor alle fysiotherapeuten die binnen onze praktijk werkzaam zijn. Samen met fysiotherapeuten uit andere Plus Praktijken komen we een aantal keren per jaar bij elkaar en toetsen we elkaar op kennis en kunde.

De intervisie is belangrijk voor ons omdat we vakinhoudelijk onze kennis kunnen toetsen bij onze collega’s. Dit gebeurt bij een Plus Praktijk volgens duidelijke afspraken en protocollen die zijn afgesproken en getoetst door het KNGF en de zorgverzekeraars.

 

De Plusovereenkomst staat voor het aantoonbaar inzetten voor kwaliteit en transparantie. Op deze wijze streven wij naar een doelmatige en effectieve behandeling van uw klachten.