Gevolgen van het corona virus op de fysieke fitheid

25-03-2020

We zitten nog midden in de corona crisis, maar als behandelaren kijken we ook vooruit. Deze week zijn in de media diverse geluiden geuit over de gevolgen van het coronavirus op de lange termijn. Zo bereidt het Longfonds zich voor op een nieuwe groep long patiënten, welke zijn opgenomen op de Intensive Care in verband het corona virus.  Deze patienten houden blijvende longschade en men spreekt over een nieuwe longziekte; Corona Obstructive Lung Disease (COLD). (bron: ANP)

Het Radboud Universitair Medisch Centrum  laat weten dat fysiotherapie zo snel als mogelijk gestart moet worden bij deze patiëntengroep en komt met een gefaseerd stappenplan. ”Fysiotherapeuten kunnen hier een enorme meerwaarde hebben voor patiënten en hun zorg”. Patiënten kunnen ook op de lange termijn klachten houden, als gevolg van langdurige fysieke inaktiviteit. Het herstel kan maanden tot jaren duren, waarbij goede begeleiding nodig is.(bron: www.radboudumc.nl)


Verlies van spierkracht, uithoudingsvermogen en problemen met de ademhaling zijn voorbeelden van fysieke gevolgen van een lange ziekte periode. Ervaart u zelf de fysieke gevolgen? Fysiotherapeutisch Centrum Boelekade staat voor u klaar!


Is uw huisarts akkoord met fysiotherapeutische begeleiding? Dan zullen onze collega’s binnen de mogelijkheden van de huidige tijd zoeken naar een passende begeleiding.