Amanda Blom-van Hunnik, MSc

Al vroeg begon de fascinatie voor het menselijk lichaam en probeerde ik mijn weg te sturen, zodat ik uiteindelijk in de gezondheidszorg zou kunnen gaan werken. Uiteindelijk viel mijn keuze op de opleiding fysiotherapie waar ik op de Hogeschool Leiden in 2010 mijn diploma behaalde. Ik kwam in aanraking met veel takken binnen dit veelzijdige vak en uiteindelijk ook met bekkenfysiotherapie. Het was zo interessant om te zien dat in het bekken, de basis van ons lijf, zoveel gebeurde en besloot de driejarige masteropleiding tot bekkenfysiotherapeut te gaan volgen aan de SOMT University.

De liefde voor deze specialisatie werd steeds groter en ik leerde de relatie van de bekkenbodem kennen tot de rug, het plassen en ontlasten, seksualiteit, gynaecologie en nog zoveel meer. In 2014 behaalde ik mijn diploma en werk sindsdien met veel passie als bekkenfysiotherapeut.

Met respect en begrip probeer ik de kennis te vergroten over het bekken en de bekkenbodem en in overleg een behandelplan op te stellen waarin ik goed luister naar de hulpvraag. Daarnaast werk ik graag multidisciplinair.
Graag zou ik willen bereiken dat de stap om hulp te zoeken bij klachten op bekkengebied voor iedereen zo klein mogelijk wordt. Soms trekken mensen pas aan de bel na jarenlang klachten te hebben ervaren. Dit is zo zonde, want niks is gek of raar! Hierin speelt goede voorlichting een belangrijke rol.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke uitstapjes met mijn gezin, fiets, wandel en ski ik graag  en houden wij van actieve vakanties.

SPECIALISATIES

  • Algemeen Fysiotherapeut
  • Bekken fysiotherapeut

BIG: 29908675104