Nieuws

8 tips voor sporten in de warmte
23-05-2019
We zijn op weg naar de zomer. Als de temepratuur stijgt is het dan verstandig om buiten te sporten? Wel met onze 8 tips!
Veroudering: persoonlijk ADVIES
20-05-2019
We worden steeds ouder, maar krijgen ook steeds meer ouderdomskwalen. Die kwalen lijken individueel bepaald te zijn. Persoonlijke aanpak lijkt belangrijk. Verschillende onderzoekers slaan de handen ineen. Daarvoor kregen zij 8,5 miljoen euro. Wat gaat dit onderzoek doen?
Ik heb een heupimpingement. Wat is dat eigenlijk?
17-05-2019
Heupimpingement is een verandering van het oppervlak van het heupgewricht. Daardoor is het gewricht vatbaarder voor beschadiging, resulterend in stijfheid en pijn. Heupimpingement is een proces dat kan voorafgaan aan heupartrose. Het komt het vaakst voor bij jonge, actieve mensen.
Vallen en valpreventie
10-05-2019
In toenemende mate worden cliënten naar ons verwezen voor valpreventie. Niet verwonderlijk, gezien de dubbele vergrijzing in deze tijd. Jaarlijks vallen vele mensen, veelal door uitglijden of struikelen, met soms nare gevolgen zoals botbreuken.
Plus Praktijk
10-05-2019
Sinds geruime tijd zijn wij een Plus Praktijk. Wat houdt dat precies is? Een Plus Praktijk heeft een hoog klanttevredenheid cijfer Een Plus Praktijk handelt doelmatig Een Plus Praktijk neemt deel aan intercollegiale intervisie Een Plus Praktijk heeft een meetbaar goede bedrijfsvoering qua veiligheid, hygiëne en beleid.
5 TIPS - Veilig wandelen met artritis
25-04-2019
Wandelen is een veilige, plezierige, goedkope lichamelijke activiteit die - vooral als de temperaturen wat stijgen - extra aantrekkelijk is. Als u moet leven met artritis kunt u zeker ook genieten en profiteren van de verbeterde kracht- en het uithoudingsvermogen dat door lopen ontstaat. We delen 5 tips!
LACHEN IS GEZOND!
22-04-2019
"De lach is de kortste weg tussen twee mensen", zei Charlie Chaplin. Vandaag een vrolijk en positief bericht. Lachen is gezond en ook goed voor het moreel. Het is ook één van de beste remedies tegen stress. Bovendien is het gratis dus LACH!
Kies uw fysiotherapeut
19-04-2019
Natuurlijk is de waarde van de fysiotherapeut individueel, maar als (potentiële) cliënt van de fysiotherapeut zou u moeten weten waar u op moet letten als u een goede fysiotherapeut zoekt. Met deze 5 handvatten krijgt u inzicht helpen we u.
De enkelverzwikking
15-04-2019
Het begint lente te worden. Veel mensen trekken de loopschoenen weer aan en gaan fijn een stukje rennen. Heerlijk maar helaas vaak ook een tijd van een veel voorkomende blessure: de enkelverstuiking. In dit artikel: wat is het, hoe voelt het , wat te doen en hoe helpt de fysiotherapeut.