Collinde Hofman-Hak, MSc

Sinds juni 2019 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam en vanaf deze tijd ben ik ook werkzaam bij Fysiotherapeutisch Centrum Boelekade. Vol enthousiasme ging ik aan het werk als fysiotherapeut maar zocht ik ook steeds naar meer verdieping in het vak. De toenemende psychische problematiek in de samenleving raakte mij en daarom besloot ik mijzelf te verdiepen in de rol van de psychische en sociale aspecten bij gezondheidsproblemen.

Om deze reden besloot ik in 2020 te starten met de driejarige master: psychosomatische fysiotherapie in Utrecht. Sinds november 2023 ben ik afgestudeerd als MSc. Psychosomatisch fysiotherapeut en behandel ik met veel passie ook mensen met psychosomatische problematiek.

Psychosomatische fysiotherapie omvat de behandeling van klachten die met spanning, stress of angst te maken hebben, maar ook onbegrepen lichamelijke klachten. Als psychosomatisch therapeut ondersteun ik bij het herkennen en vaststellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Hierbij is er tijdens de behandeling aandacht voor de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten. Binnen dit specialisme werk ik nauw samen met andere deskundigen zoals (bedrijfs)arts, psycholoog, huisarts, ergotherapeut of andere medische specialisten.

Als therapeut streef ik tijdens mijn werk naar een ontspannen sfeer in de behandelkamer. Ik vind het belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is en mensen zich gehoord voelen. Duidelijke communicatie, samenwerking en oprechte interesse zijn hier mijns inziens de juiste ingrediënten voor.

Naast mijn werk, hou ik mij graag bezig met sport (crossfit en wandelen) en spendeer ik graag veel tijd met familie en vrienden.

SPECIALISATIES

  • Algemeen Fysiotherapeut
  • Psychosomatisch Fysiotherapeut
  • Medische Fitness

BIG: 39926299004