Collinde Hofman-Hak

Sinds juni 2019 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Voor mij was het al snel duidelijk dat ik iets in de gezondheidszorg wilde doen, omdat ik graag met mensen omga, enorm veel interesse heb in het menselijk lichaam en een helpende hand wil zijn bij klachten op medisch gebied.

Tijdens de opleiding leerde ik vooral vanuit biomedisch opzicht, maar ook veel vanuit psychosociaal opzicht. Juist de mens achter de klacht interesseert mij enorm. Het is essentieel om te kijken naar de persoon, het gedrag en de gedachtes achter de klacht, omdat dit bepalend is voor de therapie. Ik verdiep mij hier verder in en volg als toevoeging op algemene fysiotherapie, de Master Psychosomatische Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht.

Daarnaast vind ik het belangrijk om de therapie zo functioneel mogelijk in te vullen, passend bij een cliënt. Vertrouwen is essentieel tijdens behandelen, ik zal hier dan ook naar streven tijdens mijn werk als fysiotherapeut. Cliënten mogen van mij, als behandeld therapeut, verwachten dat ik oprecht luister, de juiste handvaten zal bieden m.b.t. herstel en duidelijk communiceer omtrent de klacht, om zo samen een behandelplan op te stellen.

Naast mijn werk, ga ik er graag op uit samen met vrienden of familie en wandel/fiets ik graag.

SPECIALISATIES

  • Algemeen Fysiotherapeut
  • Medische fitness
  • Psychosomatisch Fysiotherapeut i.o.

BIG: 39926299004