Onno Tjepkema

In 2006 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam.

Voor het vak fysiotherapie heb je zowel kennis als handelingsvaardigheden nodig. Beide aspecten spreken mij erg aan. Als fysiotherapeut communiceer ik graag met mensen en vind het dan ook leuk om een transparante uitleg te geven met betrekking tot de klacht. Daarnaast probeer ik de wensen van de patiënt zoveel mogelijk mee te nemen en het behandelplan daarop af te stemmen. 

Ik participeer in het schoudernetwerk van het Groene hart ziekenhuis en ik begeleid al meerdere jaren stagiaires fysiotherapie. Het begeleiden van stagiaires vind ik leuk en leerzaam. Door kennis met elkaar uit te wisselen en door iemand te coachen leer ik zelf ook.

Ik wil graag nog meer kennis en bekwaamheid ontwikkelen binnen de algemene fysiotherapie en dan met name op het gebied van de schouderproblematiek. Binnen de schouderproblematiek behandel ik mensen voor of na een operatie, maar ook mensen die kort of langdurig schouderklachten hebben. Ik doe mijn uiterste best hen zo goed mogelijk te adviseren en zo nodig te verwijzen.

Tevens heb ik veel affiniteit met sport gerelateerde klachten. Daarnaast behandel ik ook de meer complexere problematieken. Fysieke klachten kunnen gecombineerd gaan met o.a. stress, ontregeling van de ademhaling en/of onzekerheden. Het bieden van een oplossing en/of andere inzichten hierbij, is wat het vak voor mij uitdagend maakt. 

Binnen het vak fysiotherapie raak je nooit uitgeleerd. Elke dag vergroot je je ervaring door met de cliënten en collega’s in gesprek te gaan.

Ik loop graag hard en doe aan mountainbiken.  

SPECIALISATIES

  • Algemeen Fysiotherapeut
  • Medische Fitness
  • Fysiotherapie bij schouderklachten

BIG: 19066051404